body
کد خبر: ۱۷۰۹۸
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۰
به‌عنوان یک والد، شما این فرصت را دارید که از آغاز با به حداقل رساندن نمک و شکر اضافی در غذای کودک عادت استفاده زیاد نمک و شکر را سربسته نگه دارید یا آن‌را تا مدتی به تاخیر اندازید.
به گزارش امینانه از بهداشت نیوز، به‌عنوان یک والد، شما این فرصت را دارید که از آغاز با به حداقل رساندن نمک و شکر اضافی در غذای کودک عادت استفاده زیاد نمک و شکر را سربسته نگه دارید یا آن‌را تا مدتی به تاخیر اندازید.

الف) غلات کامل را زود شروع کنید

بنابر برخی دلایل، والدین اغلب معتقدند غذاهای سالم دارای غلات کامل فقط مختص بزرگ‌سالان هستند، در حالی‌که شیرینی‌ها و میان‌وعده‌های تهیه‌شده از آرد سفید– اغلب همراه با شکر اضافی و چربی‌های ناسالم– تنها غذایی هستند که کودکان باید بخورند.

شاید به‌این دلیل که غذاهای مخصوص کودکان موجود در بازار معمولا فاقد هرگونه از غلات کامل هستند، در حالی‌که غلات، کراکرها و نان‌های حاوی مقدار زیادی از غلات کامل و فیبر به عنوان غذای بزرگ‌سالان معرفی شده‌اند.

در واقع، هیچ‌گاه برای تغذیه نوزادان و خردسالان با غلات کامل زود نیست. برخی از غذاهای خوب تهیه شده از غلات کامل برای یک تا دوساله‌ها شامل: غلات داغ مانند سوپ جو و خامه گندم، غلات سرد تهیه شده از غلات کامل، نان تهیه شده از گندم کامل، کراکرهای گندم کامل، برنج قهوه‌ای، ماکارونی سبوس‌دار، سوپ جو و تورتیلای ذرت هستند.

هنگام خرید برای محصولات غلات کامل، لغت کامل و نه تنها آردگندم، را در سمت جلوی فهرست ترکیبات حتما ببینید.

راهی دیگر برای تشخیص این‌که یک غذا حاوی غلات کامل هست یا نه نگاه کردن به گرم فیبر موجود درآن است، اگر غذایی از غلات کامل درست شده باشد حداقل چندگرم فیبر در هر وعده آن وجود دارد.

فروشگاه‌های مواد غذایی به‌طور روزافزونی راهروهایی از موادغذایی سالم ارائه می‌کنند که حاوی انتخاب‌های متنوعی از میان وعده‌ها و غلات دارای دانه کامل هستند.

اما مواظب افتادن در دام غذاهای سالم باشید، برخی ازاین غذاها گران‌تر هستند اما لزوما سالم‌تر نیستند.

برای مثال، ممکن است دارای شیرینی‌ها و غلات شیرین باشند که کاملا ارگانیک یا طبیعی هستند، اما به هرحال شکر ارگانیک هنوز هم شکر است و بدن آن‌را به همان روش فرایند می‌کند.

 

 

ب) پروتئین و چربی را به هر وعده اضافه کنید

با این‌که رشد کودکان نوپا کند می‌شود اما نیاز آنها به پروتئین برای تامین انرژی جسم درحال تکامل‌شان ادامه دارد.

با نبود پروتئین شیرمادر یا شیرخشک به عنوان بخشی از غذا، دادن غذاهای غنی از پروتئین در هر روز حتی از دوران از شیرگیری نیز مهم‌تر می‌شود.

والدین باید اجازه نوشیدن شیرگاو را به کودکشان در سال‌دوم بدهند، اما باید مراقب واکنش‌های آلرژیک یا ناراحتی‌های گوارشی که علامت عدم تحمل لاکتوز است باشند.

ماست غذایی عالی برای نوزادان و کودکان نوپاست، فقط مراقب باشید چون بسیاری از انواع طعم‌دار حاوی مقدار زیادی شکر افزوده هستند- یک جای‌گزین، اضافه کردن میوه تازه یا کنسروشده یا سس سیب به ماست ساده است.

کودکان نوپا باید به خوردن گوشت برای تامین آهن و روی، هم‌چنین تخم‌مرغ و پنیر که هضم آن‌ها در معده راحت‌تر از شیرگاو است ادامه دهند.

هم‌چنین می‌توانید بیشتر از انواع مختلف پروتئین مانند سویا، خمیرسویا، لوبیا، عدس به‌صورت پخته، کره بادام‌زمینی، وکره سایردانه‌های آجیلی و هوموس استفاده کنید.

این غذاها درکنار افزودن ویتامین‌ها و مواد معدنی به رژیم غذایی کودک شما به آشنا شدن او با برخی منابع سالم پروتئینی برای ادامه استفاده در سال‌های بعد نیز کمک می‌کنند.

دو سال اول زندگی کودک زمانی برای محدودکردن چربی‌ها نیست.

در حالی‌که مطالعات درحال بررسی سالم بودن محدودیت دریافت چربی، در کودکان نوپا هستند، متخصصین تغذیه توافق دارند که چربی نباید برای نوزادان و کودکان خردسال یک نگرانی محسوب شود.

در طی دو سال اول، بچه‌ها باید معمولا از محصولات لبنی با چربی کامل تهیه شده از شیرکامل استفاده کنند.

ما بعدا درباره کم‌کردن چربی موجود در این منابع پروتئینی در سال‌های بعدی عمر صحبت خواهیم کرد.

چربی یک ماده مغذی ضروری است که برای تامین انرژی بدن و ساخت بسیاری از بافت‌ها و اجزای شیمیایی بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این ممکن است نکته گیج‌کننده‌ای برای والدین باشد، چون ما درباره اهمیت کنترل وزن و پرخوری نکردن در تمام سنین، ازجمله نوزادی صحبت کردیم و بسیاری از مردم داشتن چربی اضافه در بدن را معادل زیاد بودن چربی در رژیم غذایی می‌دانند.

 

 

 

 

محدودیت شدید چربی در دوران نوزادی می‌تواند سبب تاخیر رشد و ایجاد بیماری شود. اما چربی یک ماده متراکم است و مقدار کمی از آن کار زیادی می‌کند.

بسیاری از بچه‌ها چربی را به‌صورت همراه با پروتئین دریافت می‌کنند- مقدار زیادی ازآن در تخم‌مرغ، شیر، پنیر، ماست، گوشت و آجیل وجود دارد.

نیازی به جستجوی منابع اضافی چربی برای تغذیه کودک از طریق دادن مواد پرچربی مانند کره یا روغن وجود ندارد.

ج) ترمزها را روی نمک و شکر نگهدارید

قبلا غذاهای آماده برای کودک، زمانی همراه با شکر و نمک اضافی مناسب ذائقه بزرگ‌سالان تهیه می‌شد.

در حالی‌که آن غذاها تغییر یافتند، اما هنوز اشتباه رایجی وجود دارد که والدین احساس می‌کنند احتمالا نباید غذایی که به دهان بزرگ‌سالان بی‌مزه می‌آید را به نوزادان و کودکان نوپا بدهند.

آن‌ها مقدار کمی از یک مخلوط عجیب رنگی را می‌چشند و از خود می‌پرسند آیا مجبور کردن یک نفر به خوردن این مواد ظالمانه نیست.

ذائقه ما برای قند و نمک، ما را به سوی رژیمی پر از غذاهای فرایندشده هدایت می‌کند که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش داده و غذاهایی که ما را سالم نگه می‌دارند مانند غلات کامل، میوه‌ها و سبزی‌ها را کنار می‌گذارد.

برای بسیاری از ما خوردن غذاهای پرنمک یا شیرین به‌صورت عادتی درآمده که شکستن آن سخت است.

به‌عنوان یک والد، شما این فرصت را دارید که این عادت را از آغاز با به حداقل رساندن نمک و شکر اضافی در غذای کودکتان سربسته نگه دارید- یا حداقل آن‌را تا مدتی به تاخیر اندازید.

برای ترویج ذائقه برای مزه‌های رقیق‌تر موجود در غذاهای شیرین طبیعی، سعی کنید از میوه‌های تازه مثل توت‌فرنگی، سیب، پرتقال، موز، انبه، هندوانه، آناناس، کیوی، خرمای خشک شیرین‌نشده، کشمش، و زردآلو استفاده کنید.

دادن میوه‌های خشک، دسرها و کمپوت‌های شیرین‌نشده، بعد از غذا نیز راه دیگری برای شناسایی طعم‌های شیرین طبیعی دربرابر غذاهای پر از شکر تصفیه شده است.

آب‌میوه‌های صددرصد خالص را به‌جای آب‌میوه‌های شیرین‌شده با شکر یا شیره ذرت انتخاب کنید.

آب‌میوها هم‌چنین جایگزین میوه‌های کامل که حاوی مقدار زیادی فیبر هستند نیستند.

درحالی‌که ژله ها و میان‌وعده‌های میوه‌ای که با آب میوه شیرین‌شده‌اند، ممکن است جای‌گزین بهتری برای غذاهای مشابه شیرین‌شده با شکر باشند، اما جای خود میوه را نخواهند گرفت.

به‌خاطر داشته باشید، نکته اصلی ذائقه است: غذاهایی که شیرین‌کننده به آن‌ها اضافه شده، خواه طبیعی یا مصنوعی، شیرینی شکر را ایجاد می‌کنند و به توسعه ذائقه برای طعم غذاهای با شیرینی غیرطبیعی کمک می‌کنند.

و غذاهای فرایندشده، حتی اگر از میوه درست شده باشند کمکی به توسعه ذائقه برای غذاهای طبیعی نمی‌کنند.

پختن غذا توسط خودتان بهترین راه برای محدودیت دریافت نمک است، چون مقدار سدیم موجود در بسیاری از غذاهای فرایند شده به‌طور غیرقابل تغییری بیشتر از آنی است‌که ما به غذا اضافه می‌کنیم.

متاسفانه، بسیاری از والدین وقت کافی برای پختن غذا برای خود را ندارند و مجبورند به غذاهای آماده اعتماد کنند.

از حالا سعی کنید بر غذاهای ساده و کامل که تهیه آن آسان است به‌جای غذاهای فرایندشده بزرگ‌سالان تاکید کنید.


انتهای پیام/

برچسب ها: سنین نوپایی
نام:
ایمیل:
در صورت انتشار نظر به شما ایمیل زده می شود
* نظر: